איך לבחור רכבים מתאימים לצי הסעות?
אם חלמתם לפתוח חברת הסעות, בוודאי תהיתם אילו רכבים תצטרכו לרכוש על מנת שישתלבו בצי ההסעות האישי שלכם. בחירה ברכבים מתאימים תשפר את יעילות האיסוף וההגעה ואת חוויית הנסיעה של הלקוחות, תאפשר לכם לשלב התקני בטיחות נדרשים וגם עשויה לחסוך בהוצאות.
אילו רכבים קיימים בציים אחרים?
כל חברת הסעה מתמקדת בקהל יעד שונה. חלק מהחברות מסיעות קבוצות מאורגנות ליעדים שונים, חלקן מתמקדות בהסעות עובדים מאורגנות ואחרות מתמחות בהסעת ילדים. חלק מהחברות הללו משתמשות במיניבוסים ואוטובוסים לקבוצות גדולות בעוד שאחרות יעדיפו רכב 7 מושבים שישמש להסעות אישיות, שקטות ומצומצמות יותר.
אתגרים שקשורים לרכב ההסעות
כל חברת הסעות נדרשת לזמינות מלאה תוך התמודדות עם תקלות שונות, גמישות בצרכים והדרישות לכל נסיעה וגם כמובן תכנון מסודר של שיבוץ הנהגים והכשרתם. כל אלו בהנחה שכבר התעדכנתם בנוגע לדרישות משרד התחבורה ושיש לכם קצין בטיחות שיקצה רכב לכל נהג ויקבל החלטות בנוגע לרכבים מיוחדים.
סוגי רכבי הסעות אפשריים
אוטובוס – רכב ההסעות המוכר ביותר, שמתמודד עם נסיעות לקבוצות גדולות אך מחירו גבוה ונגישותו מוגבלת.
מיניבוס – גם הוא נפוץ למדי ומכיל עד 20 מקומות ישיבה, מה שיתאים מאוד לקבוצות, משפחות, עובדים וגם לבעלי מוגבלויות. לרוב המיניבוס יהיה מאובזר ויכלול פתרונות לצרכי נסיעות משתנים.
מידיבוס – מעין אוטובוס קטן שמכיל 37 מקומות, מה שמנצל את יתרונותיו היחסיים של האוטובוס, אך קטן ונגיש ממנו.
רכבי הסעות של שבעה, תשעה או עשרה – רכבי ההסעות הללו יתאימו לנסיעות לקבוצות קטנות ולמקומות יחסית קרובים: אירועים מיוחדים, גני ילדים, בתי ספר ועוד. הישיבה בתוך רכב 7 מושבים או עשרה מושבים איננה צפופה והנסיעה להבדיל מסוגים אחרים בטיחותית יותר. בנוסף, רכב זה איננו סובל מבעיית גישה וחנייה.
לימוזינה – מתאימה לאירועים פרטיים ונסיעות אקסקלוסיביות מכל סוג ותאפשר לקבוצות קטנות להכניס את הבילוי והאטרקטיביות כבר לתוך ההסעה עצמה.
מה החוק קובע לגבי הסעת ילדים?
אם יש לכם חזון לפתוח חברה להסעת ילדים, יש מספר דברים שחשוב מאוד לדעת. ראשית, נסיעה של חמישה ילדים ומעלה בעלי מוגבלויות מחייבת שימוש ברכב בטיחותי, מה שהופך את רכבי השבע מקומות לעדיפים. הרכב הבטיחותי נדרש להתקין מתקן הרמה ואמצעי ריתום לעגלות וכסאות, מושבים פריקים, מראות נהג כך שיוכל לראות את הנוסעים, ציוד עזרה ראשונה, משענות ראש לכל המושבים, מיזוג תקין.
בנוסף, כל אדם שמעוניין להסיע ילדים נדרש לקבל רישיון מסוג D2 (רישיון לאוטובוס זעיר ציבורי) ועליו להיות תושב המדינה שגילו מעל 21 ועברו התעבורתי והפלילי נקי ללא רבב. בנוסף על הנהג להיות לפחות בעל שמונה שנות לימוד ובעל רישיון לרכב פרטי או משא במשך שנתיים לפחות. בנוסף, הנהגים מחויבים להיות בעלי אישור בדיקה במרב"ד (המכון הלאומי לבטיחות בדרכים).
במידה ותרצו לבדוק תוספות לרכב לחצו כאן.
בשורה התחתונה:
בחירת רכבי ההסעות שיהוו את צי רכבי חברת ההסעות אמורה לעמוד בקנה אחד עם ייעוד החברה והשירותים העיקריים שהיא מספקת. ההמלצה היא להתחיל מכמה רכבי הסעות קטנים ובאופן מצומצם ולאחר מכן לקבל החלטה מתאימה לגבי הרחבת הצי לרכבים מסוגים נוספים.