סוגי שערים שונים
בימים עברו, אם גרת במושב, הכל היה פתוח! המרחבים, השטחים וגם הבתים. החצרות היו ללא גדרות, ודלתות הבית היו פתוחות לכל המעוניין. כיום, בחלק מהישובים והמושבים עדיין ממשיכים במדיניות זו, אך עם זאת, במרבית המושבים ניתן להבחין בבתים מגודרים כאשר הכניסה לבית הינה דרך שער.
אילו סוגי שערים יש?
מי שבוחר לשמור על אווירת ישוב של פעם אך עדיין מעוניין בשער, יכול לבחור בשער נמוך, המגיע עד גובה ברך, כך שמצד אחד לא מותיר ביתו פתוח לכל המעוניין, אך מצד שני, שומר על אווירה פתוחה, שכן עדיין ניתן לראות את הבית, גם עם השער והגדר, ולרוב השער יהיה נוח למדיי לפתיחה. אחרים המעוניינים בשמירת פרטיות גבוה יותר, עשויים לבחור בשערים גבוהים יותר וכן גדרות גבוהים, על מנת שלא ניתן יהיה לראות כלל את המתרחש בבית או בחצר.
גם בתחום זה ישנם מגוון וסוגים רבים של שערים:
שער חשמלי- שיכול להקנות מראה יוקרתי, אך גם ביטחון לבני הבית. הכניסה והיציאה מהשער הם באמצעות צלצול באינטרקום ופתיחת השער מתוך הבית. שערים חשמליים יכולים לבוא במגוון העיצובים- בין אם בעיצוב רשת או עיצוב אטום לחלוטין, רצועות או מקושט. כמו כן, יכול השער לשלב זכוכית מעוצבת לצורך מראה נעים ורגוע.
שער מתכת- אותו ניתן לראות בבתים ישנים יותר. שער זה עשוי להיות גבוה במיוחד, בגובה של שניים- שלושה מטר, כאשר פתיחתו לרוב מבוצעת באמצעות מפתח. שער ממתכת יכול להיות סטנדרטי- מפסים למשל או ממתכת שלמה, אך יכול להיות מעוצב בעיטורים או פירזולים למניהם.
שער מעץ- המשתמשים בשער עץ לרוב הינם אנשים בעלי אופי ואהבה לאיזור הכפרי. השער הינו נוח לפתיחה ולסגירה, יכול להיות גבוה או נמוך, להשתלב עם כל גדר שהיא, וכן להיות פשוט בעיצובו, או מעוצר ומגולף בצורות או דמויות שונות.
שערים יכולים לבוא במגוון הצורות, חומרים שונים ועיצובים מעניינים. טרם בחירת שער, יש להחליט מה מטרת הוספתו לבית, עד כמה רצוי שיהיה פתוח או סגור וכן מה רמת הבטיחות הנדרשת ממנו.
המאמר באדיבות: snapir