עסק כדרך עצמאית
החלטת לצאת לדרך עצמאית לאחר שנים רבות כשכיר. אתה כבר מכיר את השוק על בוריו, צברת לעצמך לקוחות רבים ששומרים לך נאמנות בכל מקום אליו אתה הולך. אתה בעל ידע ויכולות. על כן, החלטת להקים חברה. פתיחת חברה איננה דבר פשוט. מרגע החלטת פתיחת החברה עד לרגע שאכן תתיישב במשרדך ותקבל לקוחות, עשויים לעבור מספר חודשים אם לא יותר.
על מנת לפתוח חברה, יש לעבור דרך רשות המיסים ורשות החברות, להצהיר על העסק ועל סוגו, לקבל רישיון, לשכור משרד ולגייס עובדים, לשים הון ראשוני לפתיחת החברה מתוך הידיעה הראשונה שבשנה- שנתיים הראשונות ההכנסות לא יעלו על ההוצאות, כאשר יש לוודא כי ההוצאות אינן עולות על ההכנסות. יש להחליט על כמות העובדים והמשכורות שיוענקו להם, על עיצוב המשרד וכמובן, לחשוב על הקונספט של העסק, על השירות שמעוניינים להעניק ועל אפשרויות התפתחות.
יש לזכור כי לעסק חדש לוקח זמן "להתניע", על כן יש להיות אסרטיבי אך סבלן. עם זאת, מרבית החברות, בעיקר הקטנות, אינן מחזיקות מעמד מעבר לשנה הראשונה להקמתן, ולכך סיבות רבות- יתכן כי ההכנסות אינן עומדות בצפי שניתן בהקמת העסק, או שההוצאות גדלות ללא כל שליטה, שכן דבר גורר דבר.
יתכן כי העסק אינו נותן מענה לכמות הלקוחות כפי שחושב בהתחלה, או שהוקם עסק מתחרה המעניק מחירים זולים יותר- מה שאינך יכול להרשות לעצמך לעשות. כמו כן, ייתכן כי העסק נכנס לחובות, ואז אין ברירה אלא להודיע על פירוק החברה ופריסת החובות לספקים, העובדים והלקוחות, וכן בעלי המניות בחברה במידה ויש.
הקמת חברה איננה עניין של מה בכך. על כן, לאחר שמצליחים לפתוח חברה, סגירת חברה עשוי להיות דבר מתסכל ביותר, שכן מדובר על הפסד כספי של הון ראשוני שהושקע בחברה, אולי גם של חברים ובני משפחה בנוסף להון שאתם השקעתם. בנוסף, לעובדים שאין ברירה אלא לפטר, סגירת חברה מעידה לרוב על כישלון עסקי- לא דבר שנעים להודות בו או להתמודד איתו. בכל שלב עליכם לדעת לעבוד מול עורך דין מסחרי או אזרחי על מנת שישרת את הצרכים שלכם על הצד הטוב ביותר.