שיטה להתמודדות עם רטיבות בבית
איטום קירות הינו השיטה הטובה ביותר להתמודדות עם מטרת הרטיבות. מטרת האיטום הינו מניעת חדירת מים, לרוב כתוצאה ממי גשמים, וכן חדירת לחות- שעשויה להיות גבוהה בעיקר בחודשי הקיץ. באמצעות האיטום, נמנעים הופעת עובש ופטריות,שעשויים להיות מסוכנים לבריאות במידה ונושמים את האוויר בסביבתן.
בבנייה בישראל קיימים שני סוגי קירות- סופג ואטום, כשלכל אחד מהם תגובה אחרת לחדירת מים. הקיר הסופג הוא הנפוץ ביותר בבנייה בארץ, המורכב במרבית המקרים מבלוקים. מדובר בקיר הסופג את הלחות או המים עד שיוצאים החוצה (ובכך למעשה נוצרת הרטיבות על הקירות) .הקיר האטום, שפחות נפוץ, לא סוג רטיבות ולחות, אך גם אם חודרים מים, צובר הקיר את הרטיבות בתוכו. לדבר יתרון בכך שהרטיבות לא מגיעה לקירות הפנימיים או החיצוניים של הבית, ובכך לא נגרם הרס לקיר, אך גם מדובר בחיסרון, שכן הרטיבות איננה נראת לעין, וניתן לגלותה רק לאחר שנים, כשבזמן זה הקיר כבר עשוי להיות כמעט הרוס לחלוטין.
אילו חומרים משמשים לאיטום קירות?
- חומר אחד הינו הפוליסילוקסן, המיועד לאיטום קירות חיצוניים. חומר זה מסייע מפני חדירת מים או לחות, שגורמים בסופו של דבר לכתמי הרטיבות על הקירות. החומר למעשה יוצר בידוד. הפוליסילוקן עובד על ספיקה בתוך המשטח, כך שאינו מתאים לכל סוגי הקירות. מומלץ לבחון טרם השימוש בחומר זה, האם אכן תואם לקירות הבית.
- חומר נוסף הינו הסילוקסן, המיועד יותר לקירות החיצוניים של הבית. מדובר בנוזל שקוף שלא נראה לאחר שמתייבש, כאשר מפזרים אותו על הקיר באמצעות התזתו. גם חומר זה איננו מתאים לכל סוגי הקירות. מיועד בעיקר לקיר בטון.
טרם תחילת ביצוע עבודת האיטום, יש לוודא כי הקירות יבשים לחלוטין מכל רטיבות, שכן במידה וחומר האיטום ימרח על קיר רטוב, מרבית הסיכויים כי עבודת האיטום לא תהיה טובה, וכתוצאה מכך, עשוי הקיר להיהרס, לקבל רטיבות נוספת ואף עובש בקירות - בין שכבת האיטום לקיר. כמו כן, יש לוודא אטימת סדקים בקיר, כיוון שביצוע איטום לקיר סדוק, יוביל לתוצאה עגומה.